Aanmelden, overleg of kennismaken
coach [at] marjolijnpeters.nl
Lees mijn tips online of ontvang ze zelf

TIKKIE TROTS...

Samen met Marianne Rietveld - De WijsWijzer heb ik deze training voor kinderen en hun ouders ontwikkeld. We zullen de training samen verzorgen. Er zijn drie ouderavonden, steeds gevolgd door een kindermiddag.

Tijdens TIKKIE TROTS… helpen we kinderen en hun ouders om de makkelijke weg te ontdekken en de moed te hebben om de moeilijke weg te kiezen. LeeuwenMoed en PauwenTrots staan centraal tijdens TIKKIE TROTS…

Op deze plek krijg je een eerste indruk van TIKKIE TROTS... Voor meer (praktische) informatie verwijs ik je graag naar de website van TIKKIE TROTS... . Je kunt ons volgen op Facebook en Twitter.

Trauma verzachten, je weer sterk(er) voelen.

Wat is trauma?

Met trauma bedoelen we een situatie die je overweldigt, waar je niet meer weet wat te doen of hoe te reageren. In je lichaam komt er dan een automatische reactie; vechten, vluchten of bevriezen.

Bevriezen is een reactie die we vaak bij hoogbegaafden zien. Aan de buitenkant is er nauwelijks iets te merken. Van binnen vliegen de stresshormonen door je lichaam.

Wat voor de één overweldigend is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Het verschil wordt gemaakt door een samenhang van factoren, de belangrijkste zijn: karakter, eerdere ervaringen en de sensitiviteit van je omgeving. Het ene kind valt van de fiets, staat op en fietst weer verder. Het andere kind valt van de fiets en durft niet meer verder te gaan.

De naam TIKKIE TROTS....

Als ouder wil je het allerbeste voor je kind. Je bent blij en trots als je ziet dat je zoon of dochter het durft om een belangrijke volgende stap te zetten in zijn of haar ontwikkeling. Bij TIKKIE TROTS... noemen we dit PAUWENTROTS!

Hoe lastig is het dan om te merken dat het je kind niet lukt om die volgende stap te zetten. Tijdens TIKKIE TROTS... geven we inzicht en handvatten wat te doen in zo'n situatie. Zodat je kind ervaart dat iets wat onmogelijk leek toch haalbaar is. Een TIKKIE TROTS... op zichzelf. Wat fijn dat jullie als ouders deze stap zetten met jullie kind.

Het doel van TIKKIE TROTS...

Bij jezelf leren herkennen en erkennen waar weerstand of heftige emoties ontstaan en wat jouw manier is om erop te reageren. Hebben we het dan over trauma of speelt er toch iets anders. Niet alle emoties leiden naar of wijzen op trauma. Tijdens TIKKIE TROTS... gaan we jullie hierbij helpen. Loslaten en meebewegen kan dan zomaar makkelijker voor je worden.

Dé training rondom trauma voor hoogbegaafde kinderen en ouders.

Ouders zijn de basis voor kinderen. Kinderen leren door te kijken naar (onbewuste) voorbeelden en spiegelen gedrag en reacties. Het 'gezamenlijk beleven en samen groeien' biedt een versteviging van deze basis en van jullie relatie.

Kinderen kunnen het niet alleen, anders hadden ze het allang gedaan. Tijdens deze training leer je als ouder voor te leven wat je van je kind vraagt. Daarom gaan de ouderavonden vooraf aan de kindermiddagen.

De training bestaat uit een intake, drie ouderavonden en drie kindermiddagen en is bedoeld voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen in groep 5 tot en met 8. We denken graag mee als je kind net even ouder of jonger is. Een IQtest is niet nodig.

Wat gaan wij als ouders leren en ervaren?

In groepen van twaalf tot zestien ouders gaan we met elkaar in gesprek. We nemen jullie mee langs theorie en praktijk. Aan bod komen onder andere:

  • Wat zien we aan de buitenkant en wat voelt je kind aan de binnenkant?
  • Wat is trauma en hoe herken je overlevingspatronen?
  • Hoe help je je kind om meer veerkracht te verzamelen en steviger te staan?
  • Wat spiegelt je kind bij jou en hoe ga je daarmee om?

Je gaat herkennen wat er speelt. Samen zet je vol vertrouwen de volgende stap in jullie ontwikkeling.

Wat gaan de kinderen leren en ervaren?

In kleine groepen van zes tot acht kinderen nemen we de kinderen mee op ontdekking. We gaan op een speelse en creatieve manier aan de slag met de volgende vragen:

  • Waaraan merk ik dat ik uit balans raak en wat kan ik dan doen?
  • Welke hulpbronnen heb ik (ontdekt) en kan ik inzetten?
  • Welke emoties worden zo groot dat ik er niets meer mee kan?
  • Hoe kan ik weer naar mezelf en de ander kijken vanuit liefde en verbinding, zonder oordeel?

We helpen je om weer te gaan zien wat er wel is. Zodat je daarvandaan een positieve volgende stap kunt zetten en je zelfvertrouwen kan groeien.

 

top