Aanmelden, overleg of kennismaken
coach [at] marjolijnpeters.nl
Lees mijn tips online of ontvang ze zelf

Workshop spetterendHB

Leer jezelf beter kennen en zet nieuwe stappen. 

Na afloop van de workshop heb je meer inzicht in jezelf gekregen. Je weet nu waarom je dingen op een bepaalde manier doet. Je begrijpt beter hoe het zo gekomen is en kunt daardoor met meer liefde voor jezelf naar jezelf kijken. Dat levert je rust op en de mogelijkheid om bewuste keuzes te maken. Je wordt niet meer geleefd door de omstandigheden, maar neemt weer initiatief en versterkt je eigen positie.

Het thema per bijeenkomst is:

Er worden negen bijeenkomsten georganiseerd. TIP: Neem een schrift mee waarin je aantekeningen maakt. Direct aanmelden of een vraag stellen.

Bijeenkomst A - Innerlijk Kind; IK.
Heb je al gezien dat de afkorting voor Innerlijk Kind 'IK' is? Je maakt contact met je diepste IK. Je komt weer in contact met dat deel van jou dat wil en kan spelen. (We werken met andere oefeningen dan tijdens de workshop Innerlijk Kind).

Bijeenkomst B - Kwaliteiten en hun valkuilen.
Wat zijn mijn kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen? En hoe ga ik daarmee om? Hoe voorkom ik dat ik in mijn valkuil stap? Hoe gebruik ik mijn kwaliteiten zo goed mogelijk?

Bijeenkomst C - Hoe zie ik mezelf nu?
Je hebt een bewust beeld van jezelf, maar ook een onbewust beeld. We gaan vandaag het onbewuste beeld van jezelf onderzoeken. Je legt negatieve gedachten over jezelf opzij en maakt ruimte voor positieve beelden.

Bijeenkomst D - Hoe zou ik willen zijn?
Hoe zie jij jezelf het liefste? Welke veranderingen zijn daarvoor nodig? Hoe realiseer je die veranderingen? Je manifesteert nieuwe energie en daarmee zet je de eerste stappen op weg naar degene die je wilt zijn.

Bijeenkomst E - Dit is wat mij inspireert.
Welke activiteiten en inspiratiebronnen zijn voor jou belangrijk? Hoe kan je deze meer inpassen in je dagelijkse leven? Je gaat naar huis met nieuwe inspiratie. Vol ideeën om uit te gaan voeren.

Bijeenkomst F - Zo realiseer ik mijn droom.
Welke wens heb je? Welke droom wil je realiseren? Vandaag maak je jouw stappen en mogelijkheden zo concreet mogelijk. Je leert een strategie waarmee je ook thuis zelfstandig aan de slag kan. 

Bijeenkomst G - Een (probleem)situatie van verschillende kanten bekijken.
Hoe beoordeel jij een situatie? Wat zijn je onbewuste overtuigingen? Je gaat een nieuwe manier van kijken leren kennen. Je zult ervaren dat situaties vaak net even anders in elkaar zitten dan we op het eerste gezicht denken. De nieuwe inzichten helpen je om beter met verschillende situaties om te gaan.

Bijeenkomst H - Systemische oefeningen.
Deze oefeningen zijn gebaseerd op de Familieosptellingen van Bert Hellinger. Door korte oefeningen te doen kom je al heel veel te weten over jezelf en je gezin van herkomst. Als je dat fijn vindt is er ook aandacht voor je relaties en eventuele kinderen.

Bijeenkomst I - Balans aanbrengen in je leven.
Is jouw leven niet in balans? Je onderzoekt wat je nog nodig hebt om jouw leven in balans te brengen. Je gaat benoemen welke veranderingen er nodig zijn.
Is jouw leven wel in balans? Wat zijn dan de onderdelen waaruit jouw leven bestaat? Welke factoren zijn er die de balans kunnen verstoren? Hoe zorg je ervoor dat de balans blijft?

Je maakt contact met wie je werkelijk bent. Je hebt verschillende stukjes van jezelf beter leren kennen. Je staat sterker in je schoenen.

Doordat je meerdere stukjes van jezelf hebt onderzocht kan je nu de onderlinge samenhang beter begrijpen. Dat zorgt ervoor dat je meer ontspannen en liefdevoller naar jezelf kunt kijken. Er komt meer ruimte, meer rust, je mag je fouten hebben. Tegelijkertijd hebben we ook de brug geslagen naar de toekomst, die zojuist begonnen is. Je hebt handvatten om mee aan de slag te gaan.

Praktische informatie

De workshop kan zowel op individuele basis als in groepsverband (maximaal tien deelnemers) worden gevolgd.
Om het overzichtelijk te houden en vergissingen van mijn kant te voorkomen, vind je verdere informatie bij Agenda & Tarieven.

 

top