Aanmelden, overleg of kennismaken
coach [at] marjolijnpeters.nl
Lees mijn tips online of ontvang ze zelf

Ik Leer Anders

Ook jij kan 'spellen' en 'rekenen',
als het maar op jouw manier wordt uitgelegd.

Beelddenken of visuele leerstijl

Heb je weleens van 'beelddenken' gehoord? Dat is de term die in de volksmond veel gebruikt wordt voor de visuele leerstijl. Veel hoogbegaafde kinderen denken in beelden en hebben moeite met het 'talige' karakter van het Nederlandse onderwijs.

Beelddenkers vinden het zo normaal dat ze in plaatjes/ beelden denken, dat ze zich niet realiseren dat dat anders is dan het 'taaldenken' dat de meesten van ons doen. Daardoor komen ze al snel terecht in zelftwijfel. 'Ze zeggen dat ik slim ben, maar ik snap het niet en de anderen wel.' Als ze dat maar vaak genoeg meemaken, dan komen ze al snel terecht in negatieve gedachten over zichzelf; 'Ik ben kennelijk toch niet zo slim als ze zeggen.'

Twijfel je nog of jouw kind een beelddenker is? Gebruik dan de observatielijst (Bron: Ik Leer Anders).

Over de training 'Ik leer anders' en de Online-trainer

De training bestaat uit vier sessies van een uur en is opgebouwd volgens vaste stappen, stappen die jou gaan helpen om overzicht te krijgen en te houden. We behandelen spelling, rekenen en klokkijken (analoog en digitaal). Papa of mama is bij de sessies aanwezig. Je krijgt een werkboek mee naar huis, daar staat uitleg in en ook alle oefeningen die we doen. Zodat je thuis, samen met papa of mama, verder kunt met oefenen.

Ik laat je graag de Online-trainer zien/ uitproberen. Veel kinderen vinden dat een fijne manier om woordjes/ spelling te oefenen (zowel Nederlands als buitenlandse talen). Vind jij dit ook een fijne manier? Dan kunnen jullie, voor een klein bedrag, via mij een eigen account aanvragen.

top