Aanmelden, overleg of kennismaken
coach [at] marjolijnpeters.nl
Lees mijn tips online of ontvang ze zelf

Workshop spetterendHBkids

Weer ontdekken wie je zelf bent. 

Ieder kind moet zichzelf ontdekken, dat is voor hoogbegaafde kinderen niet anders. Wat het voor hoogbegaafde kinderen vaak zo lastig maakt om echt contact te krijgen met wie ze zijn en wat ze inspireert, is het ontbreken van contact met ontwikkelingsgelijken. Doordat ze zich niet 'op eigen niveau' kunnen spiegelen gaan ze aan zichzelf twijfelen.

Tijdens de workshop spetterendHBkids gaan we in een ontspannen sfeer gezamenlijk op reis, we gaan jouw talent ontdekken en je mag helemaal zijn wie je bent! Je hoeft je niet aan te passen aan het niveau van de groep of aan wat je denkt dat wij van je verwachten. Je zult merken dat het andersom gaat werken. Doordat iedereen hier mag laten zien wie hij of zij is, inspireren jullie elkaar en gaat als vanzelf 'jullie motortje' weer draaien.

Na afloop van de workshop weet je dat je prima bent zoals je bent. Je hebt ontdekt waarom het goed is om de dingen op jouw manier te doen. Je hebt ook ontdekt dat je zelf je keuzes maakt en zelf invloed hebt op en verantwoordelijk bent voor de resultaten daarvan. Dat is heel fijn voor je zelfvertrouwen!

Het thema per bijeenkomst is:

Er worden drie ouderavonden en zes bijeenkomsten voor kinderen georganiseerd. Direct aanmelden of een vraag stellen.

Ouderavond 1
Vanavond laat ik jullie zien en voelen met welke opdrachten jullie kinderen de komende weken aan de slag gaan. Jullie krijgen tips voor de ondersteuning thuis.

Bijeenkomst A - Hoe zou ik willen zijn?
Je mag alles zijn en laten zien. Hoe zou jij er het allerliefste uitzien? Wat wil je kunnen? Welke veranderingen zijn daarvoor nodig? Hoe realiseer je die veranderingen? Door op deze manier naar jezelf te kijken ontdek je nieuwe kanten van jezelf.

Bijeenkomst B - Mijn sterke kanten nog sterker maken.
Wat zijn mijn sterkte kanten? Als ik dat teveel doe, wat gebeurt er dan? En wat vind ik nou echt heel erg vervelend? Wat zou ik nog meer kunnen leren, zodat mijn sterke kanten zoveel mogelijk ruimte krijgen?

Bijeenkomst C - Hoe ziet mijn binnenkant eruit?
Je weet best wel hoe jouw buitenkant eruit ziet. Vandaag ga je ontdekken dat je ook een binnenkant hebt. Die binnenkant heeft te maken met je gevoel en hoe je over jezelf denkt.

Ouderavond 2
We blikken kort terug, maar we gaan vooral ook kijken naar de laatste drie bijeenkomsten en opdrachten voor de komende weken. Er zijn weer praktische tips om jou en je kind te ondersteunen.

Bijeenkomst D - Dit is wat mij inspireert.
Wat vind je leuk om te doen? Waar krijg je positieve energie van? Waar wil je meer van weten? Je gaat naar huis met nieuwe inspiratie. Vol ideeën om uit te gaan voeren en met meer contact met jezelf.

Bijeenkomst E - Een drie-stappenplan, om mijn droom te realiseren.
Welke wens heb je? Vandaag leer je drie stappen die belangrijk zijn om bij iedere wens te onderzoeken. Door deze stappen iedere keer weer bewust te zetten, maak je jouw kans van slagen zo groot mogelijk. 

Bijeenkomst F - Een situatie van verschillende kanten bekijken.
We gaan werken aan jezelf verplaatsen in de ander, zonder jezelf te verliezen.

Ouderavond 3
Samen blikken we terug. Wat hebben jullie zien gebeuren bij je kinderen? Jullie krijgen de laatste tips, ter ondersteuning van jullie kinderen en gezin.

Zelfvertrouwen! 

Door met je talenten, inspiratie en wensen bezig te zijn, kom je weer in contact met wie je werkelijk bent. Je zelfkennis en zelfvertrouwen is gegroeid.

Praktische informatie

De workshop kan zowel op individuele basis als in groepsverband (maximaal zes kinderen) worden gevolgd.
Om het overzichtelijk te houden en vergissingen van mijn kant te voorkomen, vind je verdere informatie bij Agenda & Tarieven.

 

top